RU
Atpakaļ

Kredīts no 20 gadiem - Ko noderīgi zināt?

Kredīts no 20 gadiem - Ko noderīgi zināt?

Ņemot vērā kredītņēmēju dažādās vajadzības un prasības, šobrīd pieejami dažādu veidu aizdevumi. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, liela daļa no tiem pieejami internetā, bez laikietilpīgu un sarežģītu formalitāšu kārtošanas. Tomēr, lai saņemtu aizdevumu, kredītņēmējam jāatbilst dažiem nosacījumiem. Viens no tiem ir vecuma ierobežojums. Lai arī ir aizdevēji, kas piedāvā aizdevumus no 18 gadiem, lielākoties pieejami kredīti personām no 20 gadu vecuma. Šis nosacījums saistīts ar atbildīgas kreditēšanas praksi, par ko vienojušies un īsteno vairums aizdevēju.

20 gadi ir tas vecums, kad jaunietim visbiežāk jau ir oficiāli ienākumi, kas ļauj noformēt aizdevumu, taču ir ļoti svarīgi pirms tam iepazīties gan ar pieejamiem kredītiem, gan arī atbildīgas aizņemšanās nosacījumiem, jo nepārdomāta kredīta noformēšana var negatīvi ietekmēt kredītvēsturi un radīt problēmas nākotnē.

Kādi kredīta veidi tiek piedāvāti no 20 gadiem?

Kredīti no 20 gadiem ir gan banku, gan nebanku kredītdevēju piedāvājumā, taču populārāka izvēle jauniešu vidū ir kredīti internetā no 20 gadiem. Tie salīdzinoši vienkārši noformējami internetā.

  • Īstermiņa aizdevums var noderēt nelielu, taču neatliekamu izdevumu segšanai. Piemēram, ja jāatmaksā kāds steidzams rēķins. Šāda aizdevuma summa ir salīdzinoši neliela, atmaksas termiņš - īss. Bieži vien šāds aizdevums pieejams ar 100% atlaidi komisijas maksai, ar nosacījumu, ka aizdevums pie šī kredītdevēja tiek noformēts pirmo reizi un tiek atmaksāts līgumā noteiktajā termiņā. Tas nozīmē, ka kredītam netiek piemērota procentu likme, un noteiktajā laikā jāatmaksā tikai aizdevuma pamatsumma - tik, cik aizņēmāties. Šādu praksi aizdevēji īsteno ar mērķi iepazīstināt klientus ar saviem pakalpojumiem.
  • Patēriņa kredīts no 20 gadiem paredzēts vērienīgāku plānu īstenošanai, piemēram, lielākiem pirkumiem. Pieejamā summa, atkarībā no kredītdevēja nosacījumiem un kredītņēmēja maksātspējas, noformējot ilgtermiņa kredītus, parasti ir vairāki tūkstoši eiro. Atmaksas termiņš - no vairākiem mēnešiem līdz dažiem gadiem. Patēriņa kredīta atmaksa notiek saskaņā ar maksājumu grafiku, kas paredz noteiktu ikmēneša maksājumu. Vairumā gadījumu patēriņa kredītu iespējams atmaksāt pirms līgumā noteiktā termiņa, tādā veidā samazinot kopējās kredīta izmaksas.
  • Populārs kredīta veids mūsdienās ir kredītlīnija. Arī kredītlīnija pieejama kredītņēmējiem no 20 gadiem. Kredītlīnija savā ziņā atgādina banku izsniegtās kredītkartes. Individuāli izvērtējot kredītņēmēja maksātspēju, kā arī balstoties uz aizdevēja nosacījumiem, tiek noteikts kredītlimits. Tā ietvaros iespējams aizņemties tik reižu, cik nepieciešams. Tas nozīmē, ka var saņemt visu piešķirto naudu uzreiz, vai arī pa daļām. Procentu likme tiek aprēķināta tikai par izmantoto kredīta summu. Tātad - ja kredītlīnija ir noformēta, taču netiek izmantota, nekādu maksājumu jāveic nav. Daži nebanku kredītdevēji piedāvā tā saucamo elastīgo aizdevumu, kas būtībā darbojas pēc tāda paša principa kā kredītlīnija.

Tāpat no 20 gadiem pieejami konkrētiem mērķiem paredzēti aizdevumi, piemēram, studiju vai studējošo kredīts, auto kredīts un citi. Pirms kredīta noformēšanas svarīgi izlasīt gan līguma nosacījumus, gan pārliecināties, ka atbilstat aizdevēja noteiktajām prasībām.

Kādas ir prasības, lai varētu saņemt naudas aizdevumu no 20 gadiem?

Atbilstošs kredītņēmēja vecums ir viens no noteikumiem, kas vajadzīgs kredīta saņemšanai. Taču, lai saņemtu aizdevumu, jāatbilst arī citām prasībām.

  • Kredīts no 20 gadiem ir pieejams, ja kredītņēmējam ir pozitīva kredītvēsture. Tas nozīmē, ka nav kavētu kredītmaksājumu un citu parādu, kā dēļ persona atrodas parādnieku datubāzē. Jāņem vērā, ka informācija par privātpersonu kredītvēsturi ir viegli pārbaudāma, un kredītdevēji šo iespēju arī izmanto. Pozitīva kredītvēsture ir kā nodrošinājums, ka persona varēs atmaksāt aizdevumu noteiktā laikā un pilnā apmērā. Sliktas kredītvēstures gadījumā saņemt aizdevumu nav iespējams vai arī tas tiek piedāvāts ar sarežģītākiem, mazāk izdevīgiem nosacījumiem, piemēram, pret ķīlu.
  • Cits svarīgs nosacījums, lai ātrais kredīts no 20 gadiem būtu pieejams, ir oficiāli ienākumi pietiekamā apmērā. Tas gan nenozīmē, ka aizdevums bez darba vietas netiek piešķirts - pie oficiālajiem ienākumiem tiek skaitīta ne tikai darba alga, bet arī citi regulāri ienākumi, piemēram, stipendija. No ienākumu līmeņa atkarīgs ne tikai tas, vai kredīts tiks piešķirts, bet arī pieejamais kredītlimits. Parasti tas tiek izvērtēts, ņemot vērā arī jau esošās kredītsaistības un citus faktorus.

Pirms kredīta noformēšanas pārliecinieties par savu atbilstību augstākminētajiem nosacījumiem. Iepazīstieties ar aizdevuma līguma nosacījumiem un neskaidrību gadījumā sazinieties ar kredītspeciālistiem.

Priekšrocības un riski, saņemot kredītu 20 gados

Kredīti no 20 gadu vecuma ir atrodami dažādu aizdevēju piedāvājumā. Tie ir salīdzinoši vienkārši noformējami, un pozitīva lēmuma gadījumā uz norādīto bankas kontu nauda tiek pārskaitīta pavisam drīz. Tādā veidā īstermiņa kredīti var palīdzēt atrisināt steidzamas situācijas. Tomēr šeit pastāv arī riski. Kredītu pieejamība var veicināt nepārdomātu aizņemšanos, kas var radīt sarežģījumus vēlāk. Pirms saņemt aizdevumu, svarīgi izvērtēt savu maksātspēju, īpaši ja tiek noformēts kredīts bez darba vietas.

Biežāk pieļautās kļūdas, saņemot kredītu 20 gadu vecumā

Jaunietis, kurš pirmo reizi saskaras ar kreditēšanas jautājumiem un vēlas aizņemties, var pieļaut kļūdas, kas var izmaksāt dārgi. Viena no tādām ir steigā pieņemts lēmums, nedodot sev iespēju izvēlēties piemērotāko risinājumu. Īpaši tas attiecas uz aizdevumu procentu likmēm, jo tieši no tās atkarīgas kopējās aizdevuma izmaksas.

Otrs risks saistās ar bezatbildīgu aizņemšanos, neizvērtējot savu reālo maksātspēju. Tā rezultātā var tikt kavēti kredītmaksājumi, kas, savukārt, negatīvi ietekmē personas kredītvēsturi un iespēju saņemt atkārtotu aizdevumu.

Kā pieņemt lēmumu par kredītu?

Lai izvairītos no sarežģījumiem un gūtu pozitīvu aizņemšanās pieredzi, ir svarīgi ne tikai izvērtēt savas iespējas, bet arī izvēlēties piemērotāko kredītdevēju un aizdevumu. Salīdziniet vairākus aizdevējus, lai saprastu, kurš būs Jums piemērotākais risinājums. Kā jau minēts, aizdevums no 20 gadiem ir vairāku kredītdevēju piedāvājumā. Izvēloties, pievērsiet uzmanību vairākiem faktoriem. Kādi ir kredīta noformēšanas nosacījumi? Kāds aizdevums Jums nepieciešams? Cik vienkārši ir pieteikties kredītam? Kādi ir atmaksas noteikumi? Kāda ir aizdevuma procentu likme? Izvērtējiet piedāvājumu un savas iespējas. Kad tas izdarīts, varat pieteikties aizdevumam.

Kā plānot un pārvaldīt kredīta atmaksu

Kredītu no 20 gadiem piedāvājums ir pietiekoši plašs. Ja jaunietis atbilst visiem kredītdevēja nosacījumiem, saņemt aizdevumu ir diezgan vienkārši, tomēr, lai veiksmīgi to atmaksātu, jāievēro daži svarīgi finanšu pārvaldības pamatprincipi.

Pirms kredīta noformēšanas svarīgi izvērtēt ne tikai ienākumu līmeni, bet arī izdevumus. Ikmēneša kredītmaksājuma summa nevajadzētu pārsniegt 30% no ienākumiem, tomēr šis jautājums jāvērtē individuāli, jo obligāto izdevumu apmērs katram ir atšķirīgs.

Tik pat svarīgi ir sekot līdzi budžetam, lai pārliecinātos, ka naudas pietiks visam svarīgajam, tostarp kredīta atmaksai. Personīgo finanšu plānošanai noder kāda no īpaši šim mērķim paredzētām mobilajām aplikācijām, savukārt godprātīgi atmaksāt aizdevumu palīdzēs automātisko maksājumu pieslēgšana internetbankā.

Kredīts vecumā no 20 līdz 75 gadiem ir pietiekoši plaši pieprasīts. Pieteikties kredītam iespējams internetā - aizpildot pieteikumu un norādot vajadzīgo aizdevuma summu. Ja izvēlēts ilgtermiņa kredīts, jāizvēlas arī atbilstošs atmaksas termiņš, jo no tā atkarīgs arī ikmēneša maksājuma apmērs. Aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas kredītu atmaksāt!