RU
Atpakaļ

Kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi: Iespējas un ieteikumi

Kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi: Iespējas un ieteikumi

Kredītu pieejamība šobrīd ļauj īstenot dažādas ieceres - kredīti dažādiem mērķiem pieejami gan banku, gan nebanku aizdevēju piedāvājumā. Tomēr jārēķinās, ka kredītsaistības arī ietver dažādus riskus. Laicīgi nenokārtotas saistības negatīvi ietekmē kredītvēsturi. Savukārt slikta kredītvēsture - ierobežo kredītu un citu finanšu pakalpojumu pieejamību nākotnē.

Lai mazinātu finanšu slogu, daudzi kredītņēmēji izmanto kredītu apvienošanu. To piedāvā vairāki pakalpojuma sniedzēji, taču vairumā gadījumu iespējams apvienot tieši nebanku kredītus.

Raksta turpinājumā vairāk par to, ko nozīmē vairāku kredītu apvienošana vienā ,un ar ko jārēķinās pirms šī pakalpojuma izmantošanas.

Kāda ir kredītu apvienošanas pamatideja?

Kredītu apvienošana var būt noderīga tad, ja ir noformēti vairāki kredīti pie dažādiem aizdevējiem. Pamatideja ir tāda, ka visi kredīti tiek apvienoti vienā - tas nozīmē jaunu kredīta līgumu un vienu ikmēneša maksājumu. Pirms līguma slēgšanas no jauna tiek noteikta procentu likme un kredīta atmaksas termiņš. Tas dod iespēju saņemt kredītņēmējam izdevīgākus kredīta izmantošanas un atmaksas nosacījumus. Turklāt tas ir arī ērti - jo vairs nav jāatmaksā vairāki rēķini atšķirīgos datumos un apmēros.

Kredītu apvienošana var sniegt vairākus ieguvumus:

  • Zemāku procentu likmi, kas samazina kopējās kredītsaistību izmaksas
  • Mazākus ikmēneša maksājumus
  • Ērtāku kredīta apmaksu, jo jāveic tikai viens ikmēneša maksājums
  • Garāku kredīta atmaksas termiņu

Iespējams apvienot dažāda veida kredītus, piemēram, patēriņa kredītu un aizdevumu auto iegādei, taču pirms tam jāiepazīstas ar šī pakalpojuma sniedzēju nosacījumiem attiecībā uz apvienojamo kredītu skaitu un maksimālo kopējo kredītu summu. Atkarībā no Jūsu vajadzībām, varat atrast piemērotu šī pakalpojuma sniedzēju un izmantot kredītu apvienošanas priekšrocības.

Lai arī kredītu apvienošana nav gluži tas pats, kas jauna aizdevuma noformēšana, tiem ir dažas kopīgas iezīmes. Svarīgi zināt, ka arī uz kredītu apvienošanu attiecas tie paši nosacījumi, kā uz kredīta noformēšanu. Lai saņemtu šo pakalpojumu, jābūt pietiekamam ienākumu līmenim un pozitīvai kredītvēsturei. Jāuzsver, ka pie oficiāliem ienākumiem tiek skaitīta ne tikai darba alga, bet arī citi oficiāli ieņēmumi, piemēram, pabalsts vai vecuma pensija.

Kas attiecas uz kredītvēsturi - lai varētu apvienot vairākus kredītus vienā, vairumā gadījumu kredītvēsturei ir jābūt pozitīvai. Tas nozīmē, ka kredītu apvienošana piemērota situācijā, kad vēl nav radušās ieilgušas problēmas ar kredītu apmaksu - gluži vienkārši gribas noformēt kredītsaistības ar pievilcīgākiem noteikumiem. Bet vai tas nozīmē, ka kredītu apvienošana ar sabojātu kredītvēsturi nav pieejama?

Kā sabojāta kredītvēsture var ietekmēt kredītu apvienošanu?

Kredītvēsture, kā zināms, ir būtisks faktors, lai saņemtu jebkādu finanšu pakalpojumu. Sabojāta kredītvēsture var ietekmēt arī kredītu apvienošanas pieejamību un procesu. Jārēķinās, ka kredītu apvienošana ar sliktu kredītvēsturi var tikt atteikta. Tomēr tādā gadījumā vajadzētu par šo iespēju interesēties pie citiem kredītdevējiem, jo to nosacījumi attiecībā uz šo aspektu mēdz atšķirties.

Tā, piemēram, var tikt piedāvāta kredītu apvienošana ar augstāku procentu likmi vai citiem papildu nosacījumiem. Tāpat kredītdevējs var piedāvāt kredītu apvienošanu pret nodrošinājumu - ķīlu vai galvojumu. Protams, tādā gadījumā rūpīgi jāizvērtē, vai kredītu apvienošana patiešām ir izdevīgākais risinājums.

Katra situācija tiek vērtēta individuāli, tādēļ, ja Jums aktuāla kredītu apvienošana, noteikti ir vērts painteresēties par iespējām arī tad, ja kredītvēsture ir negatīva.

Noderīgi padomi, kas ļaus uzlabot kredītvēsturi

Kredīti, dažādi maksājumi un citas saistības - tas viss ietekmē kredītvēsturi. Ja vēlaties, lai Jūsu kredītvēsture būtu pozitīva un finanšu pakalpojumi pieejami bez aizķeršanās un ar izdevīgākiem noteikumiem, noderēs daži padomi, kā par to parūpēties.

  • Laicīgi kārtojiet esošās saistības - arī tad, ja iepriekš bijušas problēmas ar maksājumu savlaicīgu apmaksu , un tas negatīvi ietekmējis Jūsu kredītvēsturi, esošās saistības kārtojiet laicīgi. Sekojiet līdzi kredītmaksājumu un citu rēķinu termiņiem un ievērojiet tos. Noderīgs var būt automātiskais maksājums internetbankā, kas ir ērts veids, kā nepalaist garām visu svarīgo un regulāro rēķinu apmaksu. Tas viss ļaus uzlabot Jūsu finanšu reputāciju kredītdevēju acīs
  • Apmaksājiet parādus - sazinieties ar kredītkompānijām un citiem pakalpojumu sniedzējiem, kam esat parādā, lai vienotos par iespējām parādu dzēst. Risinājums var būt, piemēram, jauna atmaksas grafika sastādīšana, kas ļautu Jums uzlabot kredītvēsturi, savukārt aizdevējam - atgūt savu naudu
  • Pārbaudiet savu kredītvēsturi - ir svarīgi arī sekot līdzi savas kredītvēstures statusam. Tas palīdzēs izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, kā arī laikus pamanīt nekorektu informāciju. Šī informācija pieejama bez maksas
  • Veidojiet uzkrājumus - labs veids, kā parūpēties par finansiālo stabilitāti, ir uzkrājuma veidošana. Uzkrājums, kas paredzēts neplānotu tēriņu segšanai, var palīdzēt turpināt atmaksāt kredītu arī tad, ja ienākumi kādu brīdi ir samazinājušies
  • Samaziniet esošās parādsaistības - neatkarīgi no kredītu veida un apmēra, to iespējami ātrai atmaksai būtu jābūt prioritātei. Te var noderēt jau pieminētā kredītu apvienošana, kas ļauj samazināt kredītsaistību izmaksas, ietaupīt naudu vai pat kredītu atmaksāt ātrāk. Pirms jauna kredīta noformēšanas vienmēr izvērtējiet savu maksātspēju. Der atcerēties, ka kopējiem kredītmaksājumiem nevajadzētu būt lielākiem par 30 % no ikmēneša ienākumiem. Tomēr šis aspekts jāvērtē individuāli, ņemot vērā arī citus obligātos izdevumus un to apmēru.

Kredītu apvienošana sniedz iespēju samazināt ikmēneša maksājumus un atvieglot kredīta atmaksas procesu. Šo pakalpojumu piedāvā vairākas kredītkompānijas, tādēļ svarīgi izvērtēt dažādus piedāvājumus un iepazīties ar līguma nosacījumiem. Ņemiet vērā, ka svarīgs aspekts ir procentu likme, jo tieši tā noteiks, cik daudz kredītu apvienošanas rezultātā ietaupīsiet.

Ja aktuāla kredītu apvienošana ar sliktu kredītvēsturi, laicīgi uzziniet par tās pieejamību un noteikumiem.